HISTORIEN OM HELSIG

Helsig var oprindeligt ejet af FDF kredsen FDF Vejle 2, men da kredsen solgte sit Kredshus Vesterbrogården og flyttede fast til Helsig blev kredsen omdøbt FDF Mørkholt.   


Helsig er en sammentrækning af ordene helle = fristed og sig = lavtliggende vådt jordstykke. Helsig blev oprindeligt bygget i 50’erne og bestod den gang af en jernbanevogn (en C22 vogn) fra den nedlagte Vejle-Vandel-Grindsted-Jernbane (VVGJ). Omkring jernbanevognen blev der bygget spisesal, køkken, tanterum og en veranda. Den gang havde Helsig hverken el, vand eller toilet, men blot en spand i skuret bagved.


I 60’erne blev verandaen fjernet og rummet blev brugt til en sovesal. I 1977 blev der udbygget med 3 nye soverum, det blev indlagt el og vand, hvilket gjorde at  Helsig fik toiletter, bade faciliteter samt en renovering af det gamle køkken.


Helsig er igen blevet renoveret i 2015 og har i denne omgang fået nyt køkken, opholdsstue samt nye toilet- og bade faciliteter. I 2022 blev Helsig yderligere udviget med en ny stor bålhytte nede i "baghaven".

HELSIG IGENNEM TIDERNE


Igennem årene har Helsig ændret udsendende igen og igen, fra de helt tidlige år hvor ”hytten” bestod af en aflagt togvogn, til nu hvor hytten endnu engang er blevet renoveret. Igennem årene har en central del af Helsig altid været FDF’erne som har brug området til utallige lejre og udflugter.

De første mange år bestod Helsig hovedsageligt af en gammel C22 togvogn med tilbygninger. Helsig udgjorde et af mødestederne når nogle af Vejles FDF’ere skulle på lejr.

Senere blev Helsig opgraderet med vand, el og sovesale. Helsig forsatte med at være et yndet tilholdssted for FDF Vejle 2 som drog på lejer i mange weekender og skoleferier.

FDF Vejle 2 er nu blevet til FDF Mørkholt og Helsig har fået en renovering af de helt store, hvilket gør at hytten fremstår godt velholdt og stadig er et udflugtssted for mange FDF’ere i løbet af året.